PRAZNIK DŽEZ MUZIKE 6. I 7. JULA U BOTANIČKOJ BAŠTI 18 koncerata – Vlatko Stefanovski, Vasil Hadžimanov i drugi
Foto: Promo

SJAJNO!

PRAZNIK DŽEZ MUZIKE 6. I 7. JULA U BOTANIČKOJ BAŠTI 18 koncerata – Vlatko Stefanovski, Vasil Hadžimanov i drugi

Ove godine festival s ponosom najavljuje dvojicu istaknutih muzičara Vlatka Stefanovskog i Vasila Hadžimanova

Objavljeno:

Festival Somersby Jazz in the Garden biće održan 6. i 7. jula u Botaničkoj bašti Jevremovac, a tokom četvrtog izdanja festivala biće održano 18 koncerata na više scena.

Za razliku od većine ovdašnjih džez festivala gde publika dođe na koncert, sedne na svoje mesto i sluša muziku, Somersby Jazz in the Garden, uz vrhunsku muziku domaćih i inostranih džez muzičara, publici nudi i puno propratnih sadržaja. Posetioci imaju puno razloga da dođu pre koncerata i da ostanu posle, ali i da u svakom trenutku mogu da biraju muzički sadržaj koji im odgovora na jednom od tri paralelna muzička programa, koji se uporedo dešavaju.

1 / 6 Foto: Ivana Čutura

Još jedno veliko ime, enfant terrible ovdašnje muzičke scene Rambo Amades i njegov Organic Trio nastupiće sa specijalnom gošćom, pevačicom i multiinstrumentalistkinjom Albom Nacinovich na koncertu koji donosi mnoštvo iznenađenja i pomera muzičke granice.

Publika će tokom dva dana na Main Stage-u imati prilike da sluša i nastupe najboljih ovdašnjih džez muzičara Max Kochetov Quintet, Schime, Miloš Čolović Sextet i Irina Pavlović Octet koji će ponuditi uvid u muziku na aktuelnoj srpskoj džez sceni.

Garden Stage i Stage One donose takođe pregršt vrhunske zabave i uzbudljive koncerte etabliranih i mladih muzičara iz Srbije i inostranstva: Bobana Đorđević Quartet, Bullet for a Badman, Shljuka Quintet, Corey Wilcox Quintet, Drama Quartet, Kosta Vukašinović Sextet, Katarina Kochetova Quartet, Jovan Milovanović Quartet, Ivan Radivojević & No Room For Squares, Herb Hunters, Blues Brothers Tribute Band, a tu su i oba dana jam session nastupi mladih muzičara sa džez odseka MŠ Stanković.

Festival će oba dana trajati od 16 do 23 časa, a ograničeni broj ulaznica se u pretprodaji može kupiti preko tickets.rs po ceni od 2.500 dinara po danu. Za decu do 12 godina ulaz je besplatan.

Somersby Jazz in the Garden je brzo stekao status prestižnog džez festivala, a to je prepoznao i brend Somersby koji je ove godine generalni sponzor. „Saradnja između brenda Somersby i manifestacije Jazz in the Garden označava spoj između dva sveta - sveta uživanja u osvežavajućem ukusu cidera i sveta izvanredne muzike koji džez donosi. Botanička bašta u Beogradu postaje epicentar ovog jedinstvenog susreta, gde se spoj kulture, prirode i hedonizma stapa u savršenom harmoničnom balansu. Jazz in the Garden postaje ne samo prostor za muzičke užitke već i platforma koja slavi zajedništvo i kreativnost, osvetljavajući brend Somersby kao partnera koji razume i podržava autentične i inspirativne kulturne događaje. Ovim partnerstvom, brend Somerbsy će se svojoj publici približiti na nekonvencionalan način, stvarajući nezaboravne trenutke koji će se dugo pamtiti.“ poručuju iz Somersby-ija.

Detaljan program koncerata najlepšeg praznika džez muzike može se pronaći na sajtu jazzinthegarden.rs

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.